Samostalni sindikat Fabrike automobila (FCA) u Kragujevcu najavio je ubrzavanje priprema za početak proizvodnje električnog automobila u srcu Šumadije. Ovo će, kažu u Sindikatu, doneti i nova zapošljavanja u 2023. godini.

“Očekujemo da će se videti ozbiljan napredak, posebno kada je reč o instaliranju opreme za proizvodnju automobila na električni pogon čiji je start najavljen za 2024.godinu”, kaže Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FCA.

Navodi i da u ovoj godini treba dosta toga da se uradi i najavljuje da bi broj radnika sa sadašnjih 500 uskoro trebalo da se poveća.

“Verujemo da će, shodno dinamici montiranja nove opreme, fabrici biti potrebni i novi radnici, tako da ove godine očekujemo zapošljavanje jednog broja novih ljudi”, naveo je on i podsetio da po sporazumu o proizvodnji novog modela u fabrici treba da se zaposli još oko 1.000 radnika.

Đorđević navodi i da očekuje da će to zapošljavanje teći postepeno u skladu sa dinamikom montaže opreme.
Prvi čovek Samostalnog sindikata FCA je izrazio i nadu da će naredni period biti “bez turbulencija” iako svetska energetska kriza direktno potresa auto industriju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *