I ove godine Nikola Dašić i Marko Vejnović organizovali su humanitarnu žurku sa koje sakupljena sredstva odlaze tamo gde su najpotrebnija.

-Kada smo počeli ovo, ni Nikola, gradonačelnik Kragujevca ni ja (Marko Vejnović, direktor JKP “Šumadija”) nismo bili na funkcijama. Jednostavno smo hteli da nekako pomognemo ugroženima. Rešili smo da organizujemo humanitarnu žurku gde se služi “Šumadijski čaj”, kuvano vino… Muzika se podrazumeva, kaže Marko Vejnović direktor JKP “Šumadija” i jedan od organizatora žurke, sećajući se ranijih akcija.

Ove godine okupio se značajan broj ljudi manje ili više poznatih javnosti. Posebno atraktivna bila je ekipa “bajkera” koji su iskoristili lepo vreme da “podmažu mašine”. Neki od njih došli su čak iz Novog Sada.

Obzirom na humanitarni karakter, većina nije želela da daje izjave.

-“Charity party” nije trenutak za reklamu. Ovde sam da, koliko mogu, pomognem, kazao je jedan od gostiju iz daleka, stavljajući novac u kutiju sa prilozima.

Ono što je posebno lepo i što potvrđuje uspeh i opravdanost humanitarne žurke je i veliki broj slučajnih prolaznika koji su se priključili akciji.

-Nemojte molim vas da me fotografišete, ovo je prelepa stvar, a ja zaista želim samo da ostavim prilog i popijem jedan “Čaj Šumadinac”, nije vreme za slikanje, zamolio je tata trogodišnje devojčice sa kojom je bio u nabavci za Badnji dan.

Humanitarnu žurku odakle će prikupljena sredstva otići deci iz Ustanove “Kneginja Ljubica” pomogli su Kafe “Terminal 7” i Podrum “Pevac”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *