Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta cena životnih namirnica, pozivaju građane na bojkot i smanjenje kupovine hrane, posebno mesa sa mesnih prerađevina uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika.

U saopštenju sindikata kažu da imaju razumevanje za globalnu krizu, poskupljenje gasa i električne energije na svetskom tržištu ali ne i za državu koja trgovcima i velikim lancima dozvoljava brutalnu pljačku sopstvenog naroda pre svaki sveliki praznik.

Oni pozivaju Vladu Srbije i Ministarstvo trgovine da pokrenu inspekcijske nadzore ali SPC i patrijarha Porfirija da apeluju na vernike da manje troše za praznike.

“Na sceni imamo brutalnu pljačku socijalno ugroženih građana, posebno radnika sa minimalnim zaradama i penzionera koji zarad običaja i očuvanja suštine nacionalnog bića kroz Božićne običaje nisu u stanju zbog nemaštine da u miru i blagostanju proslave svoje vekovne običaje”, kaže se u saopštenju Udruženja sindikata “Sloga” povodom rasta cena životnih namirnica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *