Korisnici eKG kartica, dobijenih po osnovu Odluke o ostvarivanju prava na prevoz povlašćenih kategorija građana na teritoriji grada Kragujevca, mogu produžiti kartice za prevoz za 2023. godinu, od 21. decembra, u prostorijama JKP Šumadija Kragujevac, u ulici Kralja Petra I br.22.

Povlašćene kategorije korisnika su: ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi, gluva i nagluva lica, slepa i slabovida lica, lica obolela od cerebralne paralize, dečije paralize i plegije, lica obolela od mišićne distrofije, lica obolela od multiple skleroze, dijalizirana, transplantirana lica i hronični bubrežni bolesnici, lica sa umerenom, teškom i dubokom duševnom zaostalošću i lica obolela od poremećaja razvoja, dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali 75 i više puta, civilni invalidi rata, korisnici prava na porodičnu invalidninu po osnovu palog borca i korisnici socijalne pomoći.

Inače, prilikom produženja potrebno je poneti ličnu kartu i eKG karticu.

Takođe, eKG kartica za lica od 65 godina starosti će biti automatski produžena za narednu godinu, bez potrebe dolaska u prostorije JKP Šumadija Kragujevac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *