“Auto expo 2022.” na kragujevačkom “Šumadija sajmu” očekivano je prikupio ogromnu pažnju ljubitelja četvorotočkaša.

Na ovakvim manifestacijama je uvek najzanimljivije to što je najskuplje. Ovog puta to je  automobil izuzetnih performansi i veoma atraktivnog izgleda – Hyundai Ioniq 5. Ovaj drumski lepotan očekuje vlasnika koji je za spoj luksuza i sportskog duha spreman da izdvoji 65.000 i još nešto preko, naravno evra.

najskuplji model od 65.000 evra

“Našu bogatu paletu manifestacija posebno krasi svojevrsni sajamski biser, a to je svakako “Auto expo”. Činjenica da se sajam automobila organizuje po 14. put i da je posećenost ali i brojnost izlagača izuzetna govori da ovakve izložbe imaju svoju vernu publiku. Moram da se osvrnem i na veliku krizu koja je zahvatila automobilski svet, što zbog pandemija je što o zbog poremećaja na tržištu. Auto saloni odavno imaju problem zbog malog broja vozila na lageru ali su uprkos teškoj me rešili da se predstavi ave kod nas. To svakako svedoči o kvalitetu i renomeu našeg sajma”, kaže Mirjana Milenković, rukovodilac sektora marketinga, sajamskih manifestacija i tehničkih poslova “Šumadija sajma”.


Od izlagača tradicionalno su prisutni Hyundai, Škoda, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Toyota, Nisan, Kia, Volkswagen…
“Posle nekoliko godina pauze vratio nam se i Opel koji je na našem tržištu izraženo prisutan.
Ono što je novo na ovogodišnjem sajmu automobila je to što smo posetiocima omogućili i druženje sa srpskim asovima automobilizma tako da je jedan deo izložbenog prostora posvećen upravo njima kao i modelima kojima su osvajali titule. Sve u svemu posetioci kažu da je ponuda izuzetna. Da li izlagači zadovoljno trljaju ruke uglavnom ostaje u domenu poslovne tajne” zaključuje Mirjana Milenković.

 

Uglavnom se automobili razgledaju, a kupci se tek očekuju pri kraju sajma…Porodično oni koji pripadaju “srednjoj klasi” merkaju nešto jeftinije modele… Presabiraju se, računaju da li imaju za kredit ili ne… Stvarnost je da većina do novog auta ne može lako, ali, ako ima pomoći familije, sve je moguće…

Uz lepe automobile oduvek su išle i lepe devojke, pa i danas nije drugačije… Dok čekaju potencijalne kupce kojima će predstaviti svoju ponudu, rado poziraju, vole da se slikaju…

“Za sada, čini mi se da više gledaju mene nego vozila… Ali, to je što je… Nije mi prvi put, uvek se posle okrenu onome za šta su i došli, a to su ovi lepotani na četiri točka… Muškarci su to, kada sednu u nov auto, ne vide više ništa sem volana”, kaže kroz smeh Sanja, jedna od promoterki.

“Auto expo 2022. ” otvoren je za posetioce do 11.decembra od 10 do 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *