U nedelju, 27.novembara u 11 časova u spomen parku Šumarice počinje humanitarna “Trka kroz Šumarice”. Cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za lečenje male Janje Stojanović koja boluje od Jubertovog sindroma.

Radi se o urođenoj nerazvijenosti malog mozga i moždanog stabla. Pored toga, Janja ima i polidaktiju (šest prstiju) kao i oštećenje desnog oka.
Devojčica ne može da hoda niti da sedi. Delimično uspeva da glavicu drži uspravno ali je, bez obzira na sve nedaće koje je prate od rođenja, vesela i razdragana.


Kako bi se Janjino stanje popravilo i kako bi postala zdravo dete neophodni su svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lečenje u banjskim uslovima, rad sa logopedom, defektologom, somatopedom, psihologom, pedagogom, medicinska i ortopedska pomagala, pomagala za lečenje u kućnim uslovima, pet terapija, brojne laboratorijske analize, operacija očnih kapaka, transplantacija matičnih ćelija, potrošni medicinski materijal, lekovi kao i novac za troškove smeštaja za vreme lečenja van mesta stanovanja.
Kotizacija za humanitarnu trku je najmanje 800 dinara.
Satnica: 9:00-10:30 preuzimanje startnih brojeva
11:00 start trke kod hotela “Šumarice”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *