Više od 50 opštinskih, gradskih i regionalnog turističkih organizacija i agencija iz zemlje i susedstva okupilo se danas na 13. Sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Izlagači iz zemlje i gosti iz Crne Gore, BiH i Severne Makedonije predstavili su ono najbolje iz svoje ponude.


“Sajam turizma i seoskog turizma jedan je od najvažnijih u našem poslovnom kalendaru. O značaju svedoči i broj izlagača i gostiju i činjenica da se sve jasnije prepoznajemo na sajamskoj mapi. Svi izlagači su poneli ono najbolje iz svoje turističke ponude tako da imamo priliku da se upoznamo sa kapacitetima od zdravstvenih, za one iz banjskih mesta do gastronomske i ponuda za zimovanje, novogodišnji doček, letovanja za narednu godinu”, kaže Aleksandar Štajn, direktor “Šumadija sajma”.

On je najavio i sutrašnji događaj u okviru sajamske manifestacije – sada već tradicionalnu “Šumadijsku čajanku sa gradonačelnikon”.


“Sutra u 12 časova na platou ispred sajmišta, organizujemo “Šumadijsku čajanku sa gradonačelnikon”. Biće bogatog kulturno-umetničkog programa, a organizovaćemo i takmičenje u pripremi Šumadijskog čaja odnosno vruće ili kuvane rakije.

Za sve posetioce sajma organizovana je i nagradna igra tako da će oni nešto srećniji moći da osvoje zanimljive činjenice lepe nagrade”, ne otkriva sve detalje Štajn.
Trinaesti po redu Sajam turizma i seoskog turizma otvorila je narodna poslanica iz Kragujevca Nataša Jovanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *