Dok se bura u javnosti povodom incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku ne stišava, sprema se i adekvatan odgovor prosvetnih sindikata.

Tako je Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, izjavila da se planiraju protesti učitelja, nastavnika i profesora.
“Krčka se taj protest, priprema se. Učitelji, nastavnici i profesori moraju da dobiju status službenih lica. To je put da nam se ono što smo videli u Trsteniku više nikada ne ponovi. Šta je sledeće”, zapitala se ona.
Dodaje da bi trebalo da se ugledamo na Hrvatsku gde se pre par godina dogodio sličan skandal.
“Tada su se kolege iz susedne zemlje organizovale i svi su složno izašli na ulice. Tako je državi na vreme skrenuta pažnja da nešto mora da se preduzme odmah”.
Janković je za kreiranje ambijenta u kojem je moguće da učenici maltretiraju nastavnike optužila opšte stanje u društvu, rijaliti programe ali i ponašanje poslanika u Skupštini, nastupe političara i javnih ličnosti u medijima, promociju nasilja, seksa, svakakvih prostakluka.
“Huligane koji su povredili i ponizili profesorku treba najoštrije kazniti ali ne samo njih već i njihove roditelje. To mora da se uradi dok svi složno ne izađemo na ulicu. A to će se desiti uskoro”, zaključila je Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *