Festival angažovane poezije je prvi festival u Srbiji sa fokusom na poeziju koja direktno izlaže i istražuje društveni kontekst, odražava širu stvarnost položaja umetnika unutar tog konteksta, ukazuje na moguće alternativne modele i pretpostavlja interakciju sa publikom.
Festival promoviše regionalnu razmenu uticajnih autorki i autora i afirmaciju mladih umetnika. Osim glavnog programa festivala, planirani su sporedni i prateći programi, kao i štampanje zbornika radova učesnika.
Cilj projekta je da se kroz ravnopravno predstavljanje, afirmisanih, neafirmisanih autora  i mladih stvaralaca koji su tek u povoju, afirmiše angažovana poezija nasuprot dominantnoj lapurlartističkoj estetici i da se animira mlada publika tako što će biti u prilici da čuje autore  koji su joj generacijski bliski, ali i da se podstakne na umetnički i društveni aktivizam.
Ulaz je besplatan.
Projekat Kultura za demokratiju pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, projekat Kultura za demokratiju podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.
Prva faza projekta traje od oktobra 2021.godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *