U cilju ozelenjavanja grada, šumarski inženjer u penziji Svetislav Simić, iz svog rasadnika pokloniće oko 12.000 sadnica omorike, Japanske kriptomerije i ginko bilobe Botaničkoj bašti, raznim planinarskim društvima i svim zainteresovanim ljubiteljima prirode.

Šumarski inženjer u penziji Svetislav Simić, koji je ove godine napunio 90 godina, već skoro 15 godina bavi se proizvodnjom raznih zimzelenih sadnica omorike, japanske kriptomerije, pančićeve omorike, ginko bilobe. Hobi mu je i dendrologija i proučavanje drvenastih biljaka.

Ne tako nedavno kragujevačkim osnovnim školama poklonio je svoje sadnice,a tom prilikom svim zainteresovanim najmlađim sugrađanima pokazao je i objasnio kako da čuvaju i neguju svoje sadnice.

U ovogodišnjoj akciji pokloniće oko 12.000 sadnica omorike, Japanske kriptomerije i ginkobilobe, Botaničkoj bašti, planinarskim društvima i svima koji se bave zaštitom životne sredine.

Svetislav Simić je kao penzioner nastavio da se bavi pošumljavanjem. Njegove sadnice danas ulepšavaju brojna dvorišta i parkove, šume i druge zelene površine.

Sa ovim poslom nastaviće da se bavi i dalje jer, kako kaže, svojim primerom pokazuje kako se voli i poštuje priroda.

Izvor:RTK

FOTO RTK PRINTSCREEN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *