Promocijom monografije u Knjaževsko – serbskom teatru obeležena je 50. godišnjica rada i postojanja kragujevačkog Centra za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”.


Ovim, kako se čulo, ozbiljnim delom te vrste izdavaštva, predstavljeno je pola stoleća uspešnog rada, razvoja i unapređenja ove ustanove koja je jedna od najvećih tog tipa u Evropi.


Direktorka centra dr Danijela Nastić Simović, pored gradonačelnika Nikole Dašića i brojnih uglednih zvanica, pozdravila je i ministra Nikolu Selakovića, resorno zaduženog za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.


“Cilj nam je da onima koji svet vide drugačije od nas pomognemo da se bolje razumemo. Svaki čovek može slomiti dušu, isto kao ruku ili nogu. Ne zaboravimo da to već sutra možemo biti mi”, rekla je dr Danijela Nastić Simović, direktorka ustanove.


“50 godina je broj koji živom organizmu daje poruku ozbiljnosti. Za jednu ustanovu, pola veka je već tradicija. Trudiću se da ova ustanova uskoro bude revitalizovana i dovedena u još bolje stanje”, obećao je ministar Selaković i dodao da “uloženi napori direktorke, svih zaposlenih i grada Kragujevca, zaslužuju svaki vid podrške”.


U obeležavanju važnog jubileja učestvovali su i studenti Filuma maestralnim izvođenjem pripremljenih klasičnih kompozicija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *