Udruženje “Žena uz ženu” i kompanija “Avon” pozivaju žene od 25 do 45 godina da obave besplatne preventivne ultrazvučne preglede u Kragujevcu.

Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom će biti dostupna 17. i 18. oktobra kod ATD-a u cilju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Kompanija “Avon”, u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, podržala je karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ sa ciljem da se unapredi svest žena o značaju prevencije raka dojke.

Prijave će biti moguće na licu mesta od 11.30 do 12 časova, a prednost će imati dame koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki. Besplatni pregledi dojki će se obavljati u vremenskom periodu od 12 do 18 časova.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Svake godine, od raka dojke oboli preko milion i po žena. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *