Za prijavljivanje za upis u privatne vrtiće u Kragujevcu, koje traje do 20. oktobra, potrebno je da deca imaju između 62 i 62,5 bodova. Nakon prvog upisnog kruga u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice nalazi se 2.430 mališana.

Zahtev se podnosi na obrascu koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada Кragujevca. Ako bude slobodnih mesta  treći upisni krug biće raspisan nedelju dana nakon drugog.

Ove godine će 2.650 dece pohađati privatne predškolske ustanove što je za pedeset više nego prethodne.  Troškove boravka u državnim i privatnim vrtićima grad Кragujevac subvencioniše sa 80 odsto od ukupne ekonomske cene koju roditelji treba da plate. U gradskom veću za obrazovanje navode da ako u ovoj godini i dođe do povećanja cene u predškolskim ustanovama zbog viših cena energenata i hrane, to  neće biti više od 10 odsto na sadašnju cenu vrtića.

U Kragujevcu se planira  izgradnja novog vrtića u naselju Erdeč koji će biti finasiran sredstvima iz republičkog budžeta i Svetske banke, kao i vrtić u naselju Vinogradi za čiju izgradnju će novac da  obezbedi grad  iz svog budžeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *