Danas je u Kragujevcu održan sportski mini spektakl – Strongmen takmičenje. Najsnažniji ljudi iz Srbije i gosti iz Bugarske pokazali da ljudsko telo gotovo da nema granice.


Vučenje 7 tona teškog kamiona, podizanje automobila, prevrtanje kamionskih guma koje imaju masu od oko 400 kilograma, samo je dao atraktivnih disciplina.


“Takmičenje Strongmen nastalo je kao prirodni nastavak bodibildinga i olimpijskog dizanja tegova. Treninzi su identični ali su ove discipline atraktivnije za gledanje”, kaže Goran Ilić osnivač kluba Olimpija i svetski vicešampion u bodibildingu.


Takmičenje je, pred više desetina Kragujevčana, otvorio član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Stevović. On je istakao da je Kragujevac grad sporta i da je Strongmen samo još jedan u nizu događaja koji će u budućnosti postati tradicija.


“Ovo je odlična prilika da deca vide i neke nove discipline. Kragujevac je rasadnik sportista, ponosni smo na Gorana koji je ovde sa nama i na naše ginisovce Nevenu i Srđana koji su nam takođe danas pružili podršku”, rekao je Stevović i dodao ovakve manifestacije mogu da iznedre neke nove šampione.


Sve u svemu, Strongmen takmičenje na platou ispred Zgrade gradske uprave u Kragujevcu nešto je posve novo i do sada neviđeno u gradu na Lepenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *