Deseti kragujevački polumaraton održan je i ove godine pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i na njemu je učestvovalo oko četiristo trkača iz Srbije i inostranstva.

Manifestacije od opšteg značaja za grad Kragujevac kontinuirano podržavamo, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, i dodao da kontinuitet Kragujevačkog polumaratona nije bio prekinut ni u vreme epidemije i da je održan i prošle godine. Podrškom manifestaciji Trka za srećnije detinjstvo, koja tradicionalno prethodi Maratonu, mi podstičemo da se što veći broj naše dece bavi sportom i da se okrenu zdravom načinu života.

Ovogodišnja trka je jubilarna i imamo očekivano veliki broj takmičara u svim kategorijama – u polumaratonskoj, štafetnoj trci, u trci na deset i pet kilometara, kazao je organizator Kragujevačkog polumaratona Nenad Luković.

Na finiš polumaratonske staze dužine 21km i 100m i ove godine je prvi stigao Esad Hasanović iz Novog Pazara i tako postao dvostruki šampion Kragujevačkog polumaratona. Drugo mesto osvojio je Nenad Ristić iz Lazarevca, dok je treće mesto osvojio Saša Miljković iz Kosovske Mitrovice.

U ženskoj kategoriji, polumaratonsku stazu su istrčale Jagoda Stolić iz Beograda (prvo mesto), Ivana Spajić iz Kragujevca (drugo) i Tamara Jovanović iz Niša treće mesto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *