Kada je kragujevčanka Vera Radić na putovanjima po Evropi, a i u Beogradu, viđala gde ljudi kupaju svoje kućne ljubimce, bila je oduševljena praktičnošću takvih objekata… I sama je došla na pomisao da otvori jednu takvu perionicu u svom gradu, jer u Kragujevcu ima više od deset hiljada pasa. Ali, ta poslovna ideja bi se i zadržala u sferi mašte da puka sreća nije umešala svoje prste. Naime, dobitak na aparatu za kocku joj  je dao vetar u jedra i otvorena je perionica „Pluton“.

 

Vera Rakić

-Viđala sam perionice za pse, ali sam prvi put otišla tamo sa drugaricom iz Beograda da kupamo njena dva psa. I onda sam shvatila koliko je to dobra stvar. Pranje psa u stanu je prava avantura koja se pretavara  veliki problem… Sve je mokro, prljavo, dlake lete na sve strane, pas se kliza, beži, otresa vodu sa sebe i prska sve okolo… Posle toga vam treba ceo dan da sredite stan i da ga očistite. I tako sam rešila da i ja otvorim jednu u Kragujevcu, ali novca nisam imala dovoljno, priča Vera Radić.

-Onda je sreća pokucala na vrata… Moj brat je dobio na aparatu za kocku džekpot, oko 20.000 evra. Dao mi je novac da pokrenem posao. Mašina je oko sedam hiljada evra, trebalo je iznajmiti i opremiti lokal, tako da je bilo potrebno blizu 10 hiljada da se krene.

Ova perionica radi po principu onih za pranje automobila. To znači da kupujete žetone prema vašoj volji, i ubacujete u mašinu koja vam pokazuje vreme. Birate program i sami perete svog ljubimca. Voda je podešena na toplotu od  36 stepeni što je idealno za pse, a pritiskom na taster kroz tuš ide i šampon, ili regenerator. Tu je i losion protiv buva i krpelja. Na kraju, sledi brisanje peškirom i sušenje fenom.

Vera tvrdi da je posao tek na početku, i da kragujevčani više vole da dovedu psa i da ga predaju njoj u ruke pa da ga ona kupa… Nisu radi da se sami trude oko ljubimaca.  Ali, najbitinije je da je finalni proizvod – čist pas. Iz kupaonice izlazi mirišljav, blistav i zadovoljan, kao i njegov gazda.

VIDEO:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *