Zahvaljujući potpisivanju Memoranduma o saradnji između Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore u Kragujevcu i Fakulteta medicinskih nauka kragujevačkog  Univerziteta, koji je potpisan u  Beogradu, privrednici iz Srbije mogu  da učestvuju  u istraživanjima i razvoju inovacija sa ovom visokoškolskom ustanovom. U isto vreme, imaće priliku i da i koriste  naučno-istraživačke resurse, proizvode i usluge fakulteta.

Memorandum su potpisali, u ime direktora PKS Marka Čadeža, direktor PKS-RPK Kragujevac, Predrag Lučić i dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Vladimir Jakovljević.

-Fakultet medicinskih nauka će privrednicima ponuditi svoje naučno-istraživačke resurse i nove usluge u skladu sa potrebama privrede. PKS će sarađivati sa Fakultetom kroz Centar za primenu naučnih istraživanja u privredi, koji će biti osnovan u okviru Fakulteta i čiji zadatak će biti da plasira ka privredi rešenja koja su rezultat naučno-istraživačkog rada. Takođe, očekuje se i saradnja u okviru Centra izuzetnih vrednosti i formiranje konzorcijuma kompanija sa Fakultetom, rekao je Predrag Lučić.

Vladimir Jakovljević je naveo da “Fakultet medicinskih nauka već sada može da obezbedi usluge za privrednike iz sektora dijetetskih suplemenata, odnosno farmacije, industrije hrane, mineralnih i termalnih voda”. Do kraja godine će “u Kragujevcu biti završen Centar izvrsnosti gde će za privredu moći da se obavljaju različita naučna istraživanja”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *