U Domu omladine Kragujevac, 27.9. 2022., u okviru “Kino kluba utorkom”, biće prikazan film Paola Sorentina “Posledice ljubavi” (The Consequences of Love). Film je snimljen 2004. godine, a projekcija počinje u 21 sat, i ulaz je slobodan.

„Posledice ljubavi“ (ital. Le conseguenze dell’amore) italijanski je psihološki triler iz 2004. u režiji i po scenariju Paola Sorentina. U pitanju je priča o Titu di Đirolamu, usmaljenom i tajanstvenom italijanskom biznismenu koji već godinama živi u luksuznom Švajcarskom hotelu.

Tematski je blizak Sorentinovom prvencu jer je i ovde u pitanju priča o veoma uspešnom čoveku, čiji je život uništen jednim pogrešnim korakom. „Posledice ljubavi“ su upečatljive po vrlo stilizovanoj filmskoj fotografiji i veštoj režiji.  Jedna od upečatljivijih scena prikazuje glavnog junaka kako ubrizgava sebi heroin, dok se kamera okreće za 180 stepeni, prateći Titovu glavu kako pada u ekstazu.

Premijerno je prikazan na Кanskom festivalu. Ovo je prvi Sorentinov film koji je privukao pohvale internacionalnih filmskih kritičara. Osvojio je pet David di Donatelo nagrada uključujući i nagrade za najbolji film, najboljeg glavnog glumca i najboljeg režisera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *