Malo šta može da se meri sa toplinom porodičnog okupljanja za nedeljnom trpezom. Do Uskrsa ostalo je još dve sedmice, a do tada svoje posne specijalitete predstavlja nam “Naša kafana” iz Kragujevca.
Na današnjem meniju je punjeni patlidžan.
Potrebno je:
– 150 g kuvanog pirinča
– 150 g oljuštenog i usitnjenog paradajza
– 1 glavica narendanog crnog luka
– 1 čen izgnječnog belog luka
– 2 kašičice origana
– 1 kašičica cimeta
– 2 kašike ulja
– so, biber, suvi začin
Priprema:
Patlidžane umirati u foliju i peći petnaestak minuta na 180 stepeni da omekšaju. Pustiti ih da se ohlade, iseći na polovine i izdubiti. Na ulju propržiti beli luk, dodati krupnije iseckano meso patlidžana, dodati začine i ovaj fil kratko propržiti. Napuniti izdubljene patlidžane i peći ih još 15 do 20 minuta.
Idealna salata uz ovo jelo je cvekla ili mladi luk.
Prijatno!