Kragujevac pamti Jevtu Azdejkovića. Bio je slikar. Veliki. Živeo je tako da ga uglavnom nisu razumeli. Siromašan, u Vardarskoj ulici, kuvao je sam. Od onoga što je imao. “Naša kafana” zna recept za Jeftin kačamak…
Potrebno je:
– 500 g kukuruznog brašna
– 2 litra vode
– margarin
– so, biber
– sir (ako ima)
Priprema:
U posoljenu kipuću vodu dodati brašno, ali ne mešati. U “kupi” koja se formira, napraviti udubljenje varjačom i ostaviti na laganoj vatri.
Kada “kupa” padne, mešati da ne ostanu grudvice i kuvati još neko vreme. Gotov kačamak preliti otopljenim margarinom i pustiti da “cvrči”.
Kad je imao šta, Jevta je dodavao sve posno čega je imao.
“Naša kafana” svako jutro seća se kragujevačkog slikara…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *