Na međudržavnom takmičenju u simulaciji krivičnog postupka, u Bijeljini, studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu stekli su status najboljih od svih selekcija iz Srbije.

Nekoliko najkvalitetnijih timova iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, odmerili su znanja u poznavanju i primeni materijalnih i procesnih normi krivičnog prava, veštini postavljanja pitanja tokom glavnog pretresa, ali i u načinu na koji su pristupili izvođenju dokaza, procesnom performansu. Pored timskog uspeha, student Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Milica Kandić, dobitnik je individualne nagrade u funkciji veštaka sudske medicine. Uspeh kragujevačkog Pravnog fakulteta značajniji je s obzirom na činjenicu da je svim studentima ovo bilo prvo takmičenje u simulaciji krivičnog postupka.

Kragujevački Pravni fakultet predstavljali su studenti druge i treće godine, dok je rad timova drugih fakulteta uglavnom koncipiran kroz učešće studenata treće i četvrte godine, odnosno apsolvenata. Nakon nekoliko godina tokom kojih nije učestovao na takmičenjima iz ove oblasti, Pravni fakultet se na najbolji način vratio na takmičenja iz oblasti krivično procesnog prava, a na kojima je tradicionalno među najboljima. Studenti su pokazali da svojim stečenim znanjima iz oblasti krivičnog prava prednjače u odnosu na studente drugih fakulteta u Srbiji.

Tim kragujevačkog Pravnog fakulteta činili su: Đorđe Pavlov i Mateja Milić u ulozi branilaca, Ivana Retas i Milica Zucović u ulozi tužilaca, Ruža Bogdanović student druge godine u ulozi okrivljene, Milica Kandić bila je veštak sudske medicine, Dimitrije Jovanović kao oštećeni, a Jelena Stanković i Anastasija Papčić svedoci. Akademski mentori su bili profesor doktor Veljko Turanjanin, i saradnik u nastavi, Đorđe Marjanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *