Radno, zapravo, sportski u sadjestvu Košarkaški savez Srbije i 3×3 Srbija ispratiće jednu, izuzetno uspešnu godinu. Pod svodima kragujevačkog “Šumadija sajma”, u subotu, 30. decembra, održaće se turnir  u 3×3 basketu sa izuzetno bogatim nagradnim fondom za koji će se boriti ekipe u PRO seniorskoj kategoriji, ali i u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj dobi u obe konkurencije.

Ujedno, predstojeći Novogodišnji turnir predstavljaće prvu stanicu zimske lige u PRO seniorskoj kategoriji, koja će obuhvatiti ukupno četiri takmičenja širom Srbije, a pobednik lige će poneti slot za FIBA Chellenger sa plaćenim troškovima.

Na prostoru “Šumadija sajma” za predstojeći turnir biće postavljena tri, po svom izgledu, izuzetno atraktivna terena, a prvi put će u upotrebi biti i jedan sasvim novi, marke Enilo, koji je u “A” klasi sertifikovan od strane FIBA i koristio se nedavno na finalu Svetske serije u Džedi. Ono što će takođe doprineti atraktivnosti samog događaja jeste i Fun zona, sa mnoštvom sadržaja, ali i u kojoj će biti izloženi trofeji i medalje, koje su 3×3 basket selekcije Srbije osvojile na najznačajnijim planetarnim takmičenjima u godini na izmaku. Osvajanjem najprestižnijih trofeja potvrđena je dominacija Srbije, trijumfima na Svetskom i Evropskom prvenstvu, dok su na domaćem tlu ostvreni izuzetni nivoi organiacije nacionalnih takmičenja.

Organizatori su se potrudili da obezbede sve što je potrebno da završni 3×3 događaj protekne na izuzetno upečatljiv način. Uz prazničnu atmosferu, nadmetanja će se odvijati u ukupno deset kategorija, sa maksimalno po 12 timova u svakoj od njih. Ovo je i poziv svim zaintresovanima da se prijave za takmičenje, za koje vlada intresovanje igrača i ekipa iz cele Srbije, a to mogu učini posredstvom linka https://play.fiba3x3.com/events/fd58baf3-a2c2-4e34-9778-b6fc6ed86106/categories .

Prva nagrada u PRO seniorskoj kategoriji iznosiće 100 hiljada dinara, a sponzorski pul je i za ostale kategorije obezbedio robne i novačna nagrade za najuspešnije ekipe.

Foto: 3×3 Srbija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *