Očuvanje mentalnog zdravlja svakog čoveka počinje od najmlađeg životnog doba a empatija koju će razviti je nešto što se čuva do kraja života, izjavila je zamenica predsednika Skupštine grada Kragujevca, prof. dr Anđelka Stojković. Današnja manifestacija je posvećena boljem mentalnom zdravlju i prihvatanju vršnjaka koji imaju određene smetnje u rastu i razvoju, rekla je prof. dr Stojković i istakla važnost ovakvog vida druženja za sticanje i razvijanje empatije među decom školskog uzrasta.

Cilj manifestacije „Stvaramo zajedno“ je da korisnike Zavoda izvedemo u otvorenu sredinu. Ovog puta smo se odlučili da to bude škola, druženje i zajedničke aktivnosti naših korisnika sa učenicima. Korisnici Zavoda sa učenicima ove osnovne škole od različitih materijala izrađuju predmete i to je okviru radne terapije, objasnila je dr Danijela Nastić Simović, direktorka Zavoda.

U svetlu događaja u proteklom periodu, ono što nam je najpotrebnije je razvijanje empatije a ovo što se danas dešava je nešto sasvim novo i interesantno za decu, rekla je direktorka OŠ „21. oktobar“, Danijela Raletić i dodala da je današnjom radionicom otpočelo obeležavanje Dana škole.