U Kragujevcu je na Tomindan, 19. oktobra na stadionu FK “Srbija”, organizovana humanitarna akcija gde je prikupljan novac za lečenje dece obolele od teških bolesti i za obnovu u požaru oštećenog konaka manastira Vraćevšnica.

Pokretači akcije, kragujevački odbor Ravnogorskog pokreta SRBIOORS i udruženje “Biserno srce” iz Beograda organizovali su revijalnu fudbalsku utakmicu, izvođenje penala, humanitarni kotlić, bazar i aukciju sportskih dresova, a u okviru manifestacije održana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Penale je branila Jovana Leposavić, golmanka ŽFK “Železnik” i predsednica udruženja “Biserno srce”, nekada i sama u životnoj utakmicu koju je, kako kaže, dobila najpovoljnijim rezultatom.
“Život je kao i sport. Ima svoja jasna pravila, a najvažnije je da bez borbe nema pobede. U nekim takmičenjima jednostavno drugo mesto nije prihvatljivo”, kaže Jovana. Dodaje da su spot i humanitarni rad njena životna misija.


Ivan Ilić ispred kragujevačkog odbora Ravnogorskog pokreta SRBIOORS kaže da je prirodno da ova organizacija učestvuje u humanitarnim akcijama.
“Ravnogorci SRBIOORS-a su uvek na liniji odbrane. Naš je zadatak da budemo tamo gde je ljudima potrebna pomoć, bilo da se radi o ratu ili miru, pomoć nemoćnima je naša obaveza”, kazao je Ilić.
Snažne poruke uputili su i aktivisti “Bisernog srca”, jedna mlada mama iz Kragujevca i mladić iz Rekovca, oboje pobednici u bespoštednoj borbi protiv karcinoma.


Jelena Đošić i Nenad Milojević potvrđuju da nema odustajanja i da u borbi za život pobeđuje hrabrost, nada i rešenost da se bolest savlada.
Veliku pažnju privukle su i zvezde srpske rok scene, “Osvajači” – Čipi i Šone koji tradicionalno podržavaju humanitarne akcije.


“Uvek kada to obaveze dozvoljavaju, barem neko od “Osvajača” dođe da podrži humanitarne akcije. Ljudi iz javnog života imaju obavezu da učestvuju. To je najmanje što možemo da uradimo”, kazali su poznati kragujevački muzičari.
Organizatori humanitarne akcije kažu da je ovo tek početak saradnje i za naredni period najavljuju nove aktivnosti.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *