Nakon uspešno završenih priprema i kontola sistema, kragujevačka „Energetika“ je jutros pokrenula kotlove i tako započela novu grejnu sezonu. Prema rečima dr Andreje Ilića, generalnog direktora ovog preduzeća, „sa svih toplotnih izvora se uredno isporučuje energija do potrošača, i za sada sve ide po planu i bez poteškoća“.

-Odmah smo pokrenuli kotlove jer nije bilo potrebe za toplim probama – sistem je pod pritiskom tako da su se svi nedostaci do sada primetili. Na vreme smo remontovali sve kotlove, a akcenat je tokom proteklih meseci dat na obnovu distributivne mreže. Menjali smo toplovode koji su jako stari, i tako u širim potezima postavljali potpuno nove cevi koje odgovaraju savremenim standardima. Na taj način smo maksimalno moguće predupredili veće havarije tokom grejne sezone i stvorili preduslove da građani imaju kvalitetno grejanje u kontinuitetu, kaže Andreja Ilić.

Poslovodstvo „Energetike“ poziva sve korisnike da jave dežurnim službama ako primete neki problem u isporuci toplotne energije, ali i da obavezno provere svoje sisteme za grejanje i instalacije, kao i da ozrače radijatore kako bi imali tople stanove i radni prostor.

Kragujevac ima čak 86 kilometara dugačku distributivnu mrežu, i tako spada uz Beograd i Novi sad u gradove koji imaju najrazvijeniji sistem daljinskog grejanja u Republici Srbiji, a instalacijom novih kotlova na gas u potpunosti je izbačena upotreba uglja, tako da nema ni zagađenja vazduha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *