Grejna sezona u Kragujevcu zvanično počinje 15. oktobra, ali će ona stvarno krenuti onda kada se za to ukaže potreba na osnovu dnevnih temperatura, rekao je u gostovanju na Radio televiziji Kragujevac direktor “Energetike”  doo dr Andreja Ilić i naglasio da je “na vreme uspešno završen remont svih kotlova, dok je ove godine akcenat dat na remont distributivne mreže”.

-Najveći remont je izvršen na kotlarnici Klinički centar, gde je urađena i njena dogradnja kako bi se unapredio kvalitet grejanja tog dela grada. Ove godine su menjani kompletni delovi distributivne mreže u širim zahvatima, kako bi kada krene grejna sezona bilo što manje havarija na toplovodima. Kompletna distribuciona mreža “Energetike” je pod pritiskom i uključene su cirkulacione pumpe, tako da korisnici već mogu da vide da li postoje problemi i pre početka samih “toplih proba”. Pored toga vreme je da samostalno ili sa upravnicima zgrada provere svoje unutrašnje sisteme, radijatore, ventile, dopune sistem ako je potrebno  i ozrače radijatore, kazao je Ilić.

Zalihe energenata su popunjene, za sve kotlove na vanmatičnoj lokaciji  tankovi sa mazutom su puni do vrha, a postoji i zaliha od 13.000 tona uglja koji može da posluži u slučaju potrebe.

Od 1. novembra počinju da se primenjuju i nove cene grejanja, koje je ranije usvojila Skupština grada Kragujevca. To je i prvo povećanje usluga “Energetike” doo od 2013. godine, koje je bilo neophodno zbog mnogostruko povećane cene energenata. Za građane će cena grejanja biti veća za 24,5 odsto, dok je za privredu uvećanje od oko 5 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *