Ekipu pod stručnim rukovodstvom Ane Brakus činili su Dimitrije Nikolić, Kaja Živadinović, Lazar Klačar, Vuk Živanović, Miona Dragutinović, Iva Pešić i Iva Ristović.

Mladi volonteri, sportisti, u jedinstvenoj misiji Crvenog krsta,  u službi humanosti poneli su zlatne medalje i jednu bronzanu. Biti prvi i najbolji u ovako humanim ali zahtevnim sportskim disciplinama jeste na ponos grada i gradske organizacije Crvenog krsta, poručila je dr Damnjanović. Ona je podsetila da se iz budžeta grada za programe GO Crvenog krsta na godišnjem nivou izdvaja oko 30 miliona dinara i 5, 5 miliona dinara za promocije prevencije  i akcije manifestacije u zajednici. Svako finansijsko ulaganje nemerljivo je i neuporedivo sa priznanjima i ponosom koji su nam doneli i pričinili volonteri  i svi zaposleni GO Crvenog krsta, istakla je dr Damnjanović i čestitala volonterima.

Državno takmičenje u spasilaštvu na vodi održalo se krajem septembra na Adi Ciganliji. U šest disciplina takmičilo se 130 takmičara iz 19 udruženja asocijacije organizacija Crvenog krsta u Srbiji, kazala je Ana Brakus stručni saradnik GO CK.  Ekipu iz Kragujevca činilo je osam volontera i stručni saradnik za delovanje u nesrećama. Osvojili su 13 medalja, pehar za ekipno nastupanje i prvo mesto u ekipi juniora. Za državno takmičenje volonteri su se pripremali  na zatvorenom bazenu SPD Radnički, kazala je Ana Brakus i zahvalila se na podršci gradu i SPD Radnički.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport je čestitao volonterima na humanosti i postignutim rezultatima ističući da je reč o veoma teškoj i zahtevnoj sportskoj disciplini. Ekipa Crvenog krsta iz Kragujevca iza sebe je ostavila ekipe iz gradova i opština sa rekama i jezerima i većim budžetima ali srce naših volontera je bilo veće i hrabrije, kazao je Stevović. Govoreći o planovima on  je istakao da je u planu da se disciplina Life Saving razvije i grad podrži jer je okuplja mlade humane ljude.