U nedelju 8. oktobra u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu održaće koncert Sara Renar. Početak je u 21.00 sati a ulaznica košta 400 dinara.

Posle šest godina, Sara Renar se vraća na scenu SKC-a i sada sa svojim bendom obeležava deset godina muzičke karijere nizom koncerata na Balkanu i eksplozivnim festivalskim nastupima koji se opisuju kao electro-punk party.

Sara Renar je autorka pet diskografskih izdanja na kojima potpisuje muziku i tekst. Njeno stvaralaštvo je naišlo na široko priznanje – album „Djeca“ je nominovan za Porin 2014. godine, a za EP „Jesen“ je osvojila Porin za najbolje vokalno izvođenje. Album „Tišina“ je nominovan za album godine i najbolji alternativni album i dobio je nominaciju za evropski album godine od strane IMPALA-e.

Njen najnoviji studijski album „Šuti i pjevaj“ iz 2021. godine je dobio jednoglasne pohvale kritičara i smatra se njenim najboljim i najzrelijim radom do sada.

U proteklih deset godina, Sara Renar je održala gotovo hiljadu koncerata širom Evrope i regiona, nastupajući na najvažnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim sopstvene autorske muzike, komponuje i izvodi muziku za pozorište, sarađuje sa svetski priznatim DJ-evima, književnicima i pesnicima i radi na projektima u oblasti multimedije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *