Oko 1000 ljudi ovacijama je ispratilo političko – istorijski triler Milorada Milinkovića “Što se bore misli moje”. U 140 minuta filmske trake, reditelj je vešto uspeo da “upakuje” poslednjih nekoliko dana života, po mnogima najprogresivnijeg srpskog vladara, kneza Mihaila Obrenovića.

 

“Prosto je neverovatno koliko stvari o životu kneza Mihaila nismo znali. Prikupljajući građu za film, otkrio sam neke neverovatne podatke i razumeo kompleksnost njegove ljičnosti. Verujem da će film da popuni neke praznine u našem znanju i očekujem da publika reaguje veoma emotivno”, kazao je reditelj Milorad Milinković. On je dodao da je “fantastična koincidencija da se premijera održava baš na 200. godišnjicu od rođenja i u rodnom gradu kneza Mihaila Obrenovića.

Glavna uloga poverena je Draganu Mićanoviću, a ostale istorijske ličnosti obuhvaćene filmom tumače Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović i mlade nade srpske kinematografije Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.
Jana Ivanović je tumačeći femme fatale onog vremena – Katarinu Konstantinović, rođaku u koju je knez bio opsesivno zaljubljen, brzo i lako osvojila srca kragujevačke publike.
“Katarina je vrlo specifičan ženski lik. Ne znamo puno o njoj tako da je ovaj film prilika da se osveži sećanje na devojku kojoj je knez posvetio stihove “Što se bore misli moje”, kazala je mlada glumica.
Premijera filma na Šumadija sajmu, definitivno u gradu na Lepenici predstavlja filmski događaj godine.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *