“Stanje u kojem se već godinama nalazi dvorište u OŠ “Treći Kragujevački bataljon” je zabrinjavajuće sa aspekta bezbednosti učenika, a i estetski je nedopustivo. Školu pohađa preko 800 đaka, u njoj se odvija i predškolska nastava, a svake školske godine upiše se novih stotinak prvaka. Ovo svakako nije ambijent koji bi roditelji poželeli za svoju decu, a sumnjam I da su deca zadovoljna stanjem i izgledom školskog dvorišta u kome probode mnogo vremena”, konstatuje u saopštenju za javnost predsednik GrO SSP, narodni poslanik u Skupštini Srbije, Dalibor Jekić.


On podseća da je do značajnog oštećenja školskog dvorišta došlo još 2016. godine kada je rekonstruisana zgrada škole.
“Obećano je tada da će se odmah pristupiti sređivanju dvorišta. Od tada je prošlo sedam godina”, podsetio je Jekić i dodao da deca koja su tada pošla u prvi razred, od septembra će pohađati sedmi.
“Da li će ovako ruinirano i nebezbedno dvorište dočekati učenike 1. septembra? Zašto radovi nisu počeli tokom školskog raspusta, kada će početi i kada će biti završeni”, zapitao se u saopštenju predsednik GrO SSP , narodni poslanik Jekić i konstatovao da je “loše planiranje sinonim za ovu vlast”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *