Ovim povodom oglasio se predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež koji kaže da proizvođač grejnih i rashladnih uređaja, visoko tehnološka kompanija “Jaga” je tek prva od brojnih belgijskih kompanija koje će svoju proizvodnju početi u industrijskom MIND parku u Kragujevcu.
“Belgijski prijatelji su odlučili da u Kragujevcu naprave svoj “East West Valley” koji će biti centar za proizvodnju kompanija iz Belgije koje su odlučile da premeste svoje proizvodnje iz drugih zemalja, ili da otvore nove proizvodnje”, rekao je predsednik PKS.
“Energetska tranzicija u Evropi donosi velike prilike za Srbiju, a Jagaje svetski lider u sferi ekoloških rešenja”, kazao je Bart Kanini, izvršni direktor East West Valley. On je dodao da se u MIND parku očekuje 10 do 15 malih i srednjih preduzeća iz Belgije.
Direktor MIND grupe Bratislav Milanović je rekao da dolazak kompanije kojoj je imperativ zaštita životne sredine predstavlja kompliment.
“MIMD park pruža ponudu koja je vezana za ekologiju, nauku i istraživanja, a ne samo za masovno zapošljavanje”, naglasio je on i dodao da u parku već posluju Siemens Mobility, Avnet, Skoda transportation, IME Autolift, Hadler Srbija, CAF, Steftrans, Salvadia i Nelt, zaključio je Milanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *