Danas je na kragujevačkom Šumadija sajmu otvoren “Dan inovacija”. Manifestacija koja se prvi put organizuje već je postala međunarodna o čemu svedoče gosti iz Izraela i Kine, kako iz sveta inovacija tako i predstavnici diplomatskog kora.

“Kina i Srbija su postali ozbiljni partneri i naša zajednička budućnost je bogata i plodna. Danom inovacija na Šumadija sajmu Kragujevac postaje značajno mesto, možda i temelj te saradnje u budućnosti “, naveo je predsednik ambasade Narodne republike Kine Vang Siaolon.
“Izrael je u Kragujevcu prisutan već četiri godine. Dan inovacija je prilika da naša saradnja ode na jedan novi, viši nivo. Naši odnosi su neopterećeni političkim ili bilo kojim drugim pitanjima. To dodatno povećava naše mogućnosti i vidim nas u budućnosti kao iskrene i odane partnere”, kazao je ambasador Izraela u Srbiji Njegova ekselencija Jahel Vilan.
Predsednik Skupštine Grada Kragujevca Miroslav Petrašinović poželeo je dobrodošlicu gostima iz zemlje i sveta i istakao da je otvaranje DATA centara pokrenulo niz ozbiljnih investicija i otvorilo novi razvojni ciklus centralnog grada Šumadije i cele zemlje.
“Dan inovacija je nastavak te priče. Otvorili smo novo razvojno poglavlje i zakoračili u budućnost sa našim partnerima iz Izraela i Kine”, naglasio je on.


Kapacitet i potencijale “Dana inovacija” u Kragujevcu potvrđuje i činjenica da je ovu manifestaciju svečano otvorio ministar za informisanje i telekomunikacije Mihailo Jovanović. On je naveo da je Kragujevac bio industrijski centar nekadašnje Jugoslavije ali se danas prepoznaje kao IT centar ne samo u Srbiji već i u regionu.


“Kragujevac se od danas vidi na svetskoj mapi inovativnih tehnologija. Ovaj sajam ima ogromne kapacitete i odskočnica je za budućnost”, naglasio je ministar.
Dan inovacije organizovan je pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca u saradnji sa Šumadija sajmom, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Univerzitetom u Kragujevcu i Fondom za inovacionu delatnost.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *