Site icon Infozija

Kragujevac: Održana prva Biznis basket liga

Biznis basket liga 3×3 je tamičenje koje se po prvi put održava u Кragujevcu. Ideja je bila da se na jednom mestu okupe ekipe kragujevačkih preduzeća i da kroz ovo takmičenje pokazažu takmičarski duh i veštine basketa.

U prvoj sezoni Biznis basket lige koja je počela 10. maja 2023. godine učešće je uzelo 6 ekipa sa teritorije grada Кragujevca, a takmičenje se odvijalo po FIBA 333 pravilima.

Ekipe Aviatora 3×3 Loćike, JКP Šumadija Кragujevac, Young Flow-a, Akademije Cojić, UVS Кragujevac 193 i Pravnika pored sjajno odigranih utakmica pokazale su i zavidno druženje i fer plej.

U finalnoj utakmici koja je odigrana između ekipe Young Flow i Aviator 3×3 Loćike, zasluženo prvo mesto osvojila je ekipa Aviator 3×3 Loćika.

Za najbolju ekipu organizator je obezbedio nagradu od 50.000 dinara, a drugoplasirana ekipa osvojila je gratis kotizaciju za drugu sezonu koja će se odigrati krajem godine.

Očekuje se da će učešće u drugoj sezoni Biznis basket lige uzeti veći broj kragujevačkih preduzeća, a sve informacije oko prijave i početka sezone biće dostupne putem instagram profila @bbl.kragujevac.

 

Exit mobile version