Site icon Infozija

Dve medalje za Skenderbeg brendi na sajmu u Novom Sadu

Na nedavno održanom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je ove godine održan jubilarni 90. put, izuzetno zapažen nastup imala je firma ADOL SHPK iz Tirane, proizvođač nadaleko čuvenog brendija Skenderbeg. Izuzetan kvalitet prepoznat je i u vojvođanskoj ravnici, na štandu koji je bio daleko najposećeniji od svih izlagača u kategoriji pića.

Brendi Skenderbeg je u Novom Sadu osvojio dva priznanja – zlatnu medalju za originalno predstavljanje pića na jubilarnom sajmu, kao i veliku zlatnu medalju za estetiku, primarne i sekundarne ambalaže i dizajn boce za jedan od najtraženijih proizvoda iz svoje palete Skenderbeg XO. Da su proizvodi, koji su sve traženiji u sadašnjem periodu na tržištima Srbije i šire mogli da zadovolje brojne ukuse, svedoči i podatak da su tokom trajanja sajma, u degustativne svrhe, potrošene količine od 25 litara Skenderbeg brendija XO, odnosno, preko 70 litara ostalih pića ovog brenda.

 

U relativno kratkom vremenu ostvarena su dva izuzetno značajna nastupa na međunarodnim manifestacijama, najpre na prošlogodišnjem Open Balkan, koji je održan u Beogradu i uskoro će imati novo izdanje, kao i sada, nedavno, u Novom Sadu. To je dovelo i do značajnih poslovnih rezultata, doprinelo se razgranjavanju distributerske mreže, dok oni postojeći iskazuju značajno povećanje traženih količina. To je sada već ustaljeni trend, ali sve značajnija postaju i tražišta van granica naše zemlje, prevashodno u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Upravo će i ciljevi u narednom periodu biti proširenje i jačanje saradnje sa poslovnim partenerima, kao i nastupi na novim tržištima, s obzirom da se nprestano dobar glas o kvalitetu Skendergeg brendija širi velikom brzinom.

Što se tiče Srbije, generalni distributer  Dominus 2017 doo iz Kragujevca, a prozivodi iz palete Skenderbega, distribuiraju se preko nekoliko poslovnih partnera – u Kragujevcu Tranave promet, u Beogradu to čine Gral trgovine, Zald doo, Neretva komerc, Enoteke Premijer, Vinoteke „ Vino i tako to“, a njima se odnedavno pridružio i poznati distributer pića Faraon iz Novog Sada.

Poznati brendi karakterističnog ukusa pakovan je u ambalaže od 0,1, 0,2, dve vrste 0,5 i 0,7 litra, kao i u ekskluzivnim VS, VSOP i XO pakovanjima. Od davnina proizvodi se po tradicionalnoj recepturi, najpre je to činio bivši agro – industrijski kombinat „Ali Keljmendi“, koji je privatizovan od strani grupacije Kantina E Pjeve SHPK „Adol“ iz Tirane. Ovo je posebno potrebno imati u vidu, s obzirom da se u poslednje vreme pojavljuju i pokušaji kopiranja prozvoda Skenderbeg, zbog čega se čine i napori koji za cilj imaju sprečavanje zloupotrebe.

Skendrebeg brendi postiže najbolji ukus kada se servira iznad čaše sa toplom vodom u blagom horiznotalnom položaju i uz nekoliko zrna crne pržene kafe odvojeno od samog pića, što u kombinaciji sa njim doprinosi potpunom užitku. Služi se kao aperitiv ili posle obeda, ali to je već stvar pojedinačne želje i ukusa. Uz sve to karkateriše ga i za naše prilike izuzetno pristupačna cena, kako u vele, tako i u maloprodaji.

Exit mobile version