Sa ciljem pružanja psihološke podrške studentima, pri kragujevačkom Domu zdravlja 29. maja počinje sa radom anonimni Volonterski centar „Кorak“.

U ovom centru radiće 15-ak studenata osnovnih i master studija programa Psihologije kragujevačkog Univerziteta, koji će tri puta nedeljno u periodu od 17 do 19 časova putem SOS telefonske linije biti dostupni za svoje kolege, koji osećaju psihološke tegobe ili se ne mogu sami izboriti sa emocionalnim stanjima.

U okviru Volonterskog centra „Кorak“ koji zvanično počinje sa radom 29. maja, radiće 15-ak studenata psihologije koji će uz mentorsku podršku psihologa Doma zdravlja, potpuno anonimno, biti dostupni za razgovor i pružaće psihološku podršku studentima.

Više od stotinu studenata bilo je zainteresovano za ovaj projekat, a obuka odabranih trajala je proteklih godinu dana.

Psihološka podrška odnosi se na emocionalna stanja studenata, ali i teže psihološke tegobe.

Potpisivanjem ovog ugovora, za sve studente će biti obezbeđeni sistematski pregledi, a za studente psihologije i neophodna praksa u Domu zdravlja.

SOS telefon za psihološku pomoć i podršku studentima biće dostupan ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19 časova, a poziv na broj 0800 007 005 je potpuno besplatan.

Izvor: RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *