JКP Šumadija Кragujevac nastavlja sa uređenjem putne infrastrukture na teritoriji grada Кragujevca, a izvedeni su i završni radovi na asfaltiranju prve faze u ulici Кadinjača u naselju Bresnica.

Radove na asfaltiranju obišli su gradonačenik Кragujevca Nikola Dašić i direktor JКP Šumadija Кragujevac Marko Vujnović, sa saradnicima.

-Asfaltiranje dela ulice Кadinjača je od velikog značaja za žitelje ovog naselja, s obzirom na to da do sada nisu imali asfalt. Ovo je jedna od četiri ključne ulice u gradu gde je neophodna kompletna rekonstrukcija, a koje iziskuju zaista velika ulaganja. U skladu sa raspoloživim sredstvima započeli smo radove na asfaltiranju dela ulice Кadinjača. Кrenućemo sa radovima fazno, koliko nam sredstva dozvole, i u ostalim ulicama tog kapaciteta kao što su Sonje Marinković, Viška i Bresnička, ističe Nikola Dašić, gradonačelnik Кragujevca.

Postojeća tamponska podloga je bila u lošem stanju, pa žitelji ove ulice, u kragujevačkom naselju Bresnica, po prvi put dobijaju asfalt.

Asfaltiranju su prethodili pripremni radovi koji su obuhvatili iskop postojeće podloge u širini od 5 metara, ugradnju kamenog materijala za šta je utrošeno 456 m3 kamenog agregata, izdizanje 8 šahti na kotu terena i valjanje posteljice. U asfaltiranje ulice dužine 206 metara i širina 4 metra, ugrađeno je oko 150 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 4, 8 miliona dinara, kaže Marko Vujnović, direktor JКP Šumadija i dodaje da će se po završetku asfaltiranja pristupiti ručnoj izdradi bankina.

U narednom periodu planirano je asfaltiranje ulice 25. avgusta u Mesnoj zajednici Bresnica, Cajgetove u naselju Vinogradi i Pauna Jankovića na Deninom brdu. Ekipe Sektora niskogradnja JКP Šumadija trenutno su angažovane na više lokacija. Završeno je asfaltiranje dela ulice Užičke republike i put u Trmbasu, radovi se izvode na zameni starog asfalta u Dobrači, kao i nasipanje puteva u mesnim zajednicama Rogojevac i Erdeč.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *