Socijalistička partija Srbije, odnosno Gradski odbor u Кragujevcu, posle trogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, organizuje tradicionalni Prvomajski uranak u Šumaricama.

Na staroj lokaciji, kod Hotela, građane će u 8 časova dočekati poznato posluženje- kačamak i vruća rakija, najavljeno je na konferenciji za medije u Gradskom odboru SPS-a.

Aktivisti Socijalističke partije Srbije obavljaju poslednje pripreme pred Prvomajski uranak, odnosno u prostorijama stranke, mladi socijalisti dobili su zaduženja koja se odnose na neposredno informisanje građana.

Oni će tokom vikenda na najprometnijim lokacijama u gradu, deliti flajere sugrađanima i neposredno iz pozivati na tradcionalni uranak kome su Кragujevčani ostali privrženi.

Tradicionalno obeležavanje 1. Maja – Međunarodnog praznika rada rasprostranjeno jeu celom svetu. U Srbiji skoro svaki grad ima svoja izletišta na kojima se od ranih jutarnjih časova okupljaju građani slaveći uspomenu na 1886. godinu kada su stotine hiljada američkih radnika na ulicama

Čikaga protestovali zahtevajući osmočasovno radno vreme.

Кragujevac je svojevremeno bio vodeći industrijski grad u staroj zemlji, a prava radnika bila su na neprikosnovenom nivou u nekadašnjoj SFRJ.

Zato i ne čudi što su na Prvomajskom uranku najbrojniji stariji Кragujevčani.

Izvor : RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *