“Juče su isplaćene zarade za februar radnicima Fabrike Zastava Oružje” –
poručuje u današnjem saopštenju Sindikalna organizacija ove fabrike u Kragujevcu koje potpisuje njen predsednik Dragan Ilić.

On međutim upozorava da se kašnjenje javlja već treći mesec i to u neto iznosu, dakle bez “poreza i doprinosa, što će radnicima otežati odlazak u penziju”.
U ovom sindikatu kažu i da je, zbog nelikvidnosti, otežano poslovanje preduzeća te da za to odgovornost mora da preuzme predsednik Nadzornog odbora koji već četiri meseca ne saziva sednicu na kojoj bi se rešilo pitanje postavljenja generalnog direktora.
“Ostali zastupnik Milena Milinković koja je od strane Nadzornog postavljena 6. januara 2023. godine, nedavno je potpisala ugovor o prodaji naoružanja u vrednosti od više miliona evra, odakle su radnicima i isplaćene zarade”, kažu u saopštenju i dodaju da je Milinković “donela nekoliko odluka u cilju smanjenja nepotrebnih troškova”.
“S obzirom da Vlada delegira Nadzorni odbor” u ovom sindikatu očekuju da se “…predstavnici države uključe u rešavanje problema jer su svojim nečinjenjem uzrokovali da se do istih dođe”, stoji u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje Kragujevac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *