Uspeh ženske ekipe Ekonomca iz Kragujevca je imao odjeka, u prvom zvaničnom izlasku na futsal scenu osvojena je titula prvaka Srbije.

Od samog početka i nastajanja ideje formiranja ženske ekipe, Grad Kragujevac i većnik za sport, Predrag Stevović bili su prisutni u vidu podrške širokog spektra, koja je bila značajna na putu do šampionskog trona. Upravo je to bio i povod za organizovanje svečanog prijema za članice šampionske ekipe Ekonomca, stručni štab i upravu kluba, kako bi se još jednom istakao značaj ostvarenog uspeha.


– Ekonomac je šampionski klub što je pokazao osvajanjem državne titule i u ženskoj konkurenciji. Grad Kragujevac je podržao osnivanje futsal lige za žene i zahvaljujući našoj podršci, koja je u organizacionom i finansijskom smislu bila potpuna, jaka i jasna, mi danas imamo ovakav sjajan rezultat. Želimo da osnažimo žene u sportu i da uključimo veći broj devojčica i devojaka u organizacije poput Ekonomca. Imali smo sreće da u našem gradu imamo Ženski fudbalski klub Radnički koji je sa Ekonomcem napravio jednu vrstu fuzije ustupivši ovom klubu svoje članice, koje su veoma talentovane. Zahvaljujući njihovom trudu i radu, Ekonomac danas može da se pohvali da je prvi, a mi kao Grad možemo da se ponosimo njihovim rezultatom, istakao je Stevović u obraćanju šampionkama, koje su i ovoga puta, baš kao i u finalnoj utakmici, bile u nekompletnom sastavu zbog drugih obaveza.


U znak zahvalnosti za pružene podršku, kapiten ekipe, Mirjana Babić je gradskom većniku za sport uručila zlatnu medalju, koje su devojke Ekonomca osvojile na nedavnom završenom takmičenju, poklon u vidu klupskog znamenja došao je i iz ruku prof. dr Petra Veselinovića, čelnog čoveka Ekonomca. Sa druge strane, dobijena je zastavica Grada Kragujevca, uz želju da uspešnim rezultatima Ekonomac i dalje pronosi slavu šumadijske prestonice.
– Uspeli smo da za tri i po meseca od osnivanja kluba osvojimo dve titule. Pobedili smo u regionu Zapadne Srbije, što nas je kvalifikovalo da uđemo u najuži krug za takmičenje za šampiona Srbije. Puni smo entuzijazma i ova titula je kruna efikasnog rada u Ekonomcu. Zahvaljujući podršci Grada, našem stručnom štabu, članovima uparve i organizaciji koja u Ekonomcu postoji više od 22 godine, kao i činjenici da smo jednu sjajnu generaciju uspeli da sinergetski povežemo, postigli smo rezultat koji nam pokazuje da ove devojke mogu mnogo više da u budućnosti postignu, poručio je Veselinović.


Nedavnom pobedom nad beogradskim Intelektualcem, igračice Ekonomca su u Kragujevac donele prvu šampionsku titulu jedne ekipe u 2023.godini. Ostvarena je kao plod velike želje i volje da se krene stopama muške ekipe i prvi koracu su više nego obećavajući.
– Lepo je sada kada se slavi i prisećamo se pojedinih detalja, ali sigurno da nije bilo tako lako doći do titule, bez obzira kako se sada čini taj naš skor od osam pobeda u isto toliko utakmica. Odlično smo se slagale na terenu i van njega, imali smo podrđku svih u klubu, što je kod nas samo pojačalo taj motiv da dođemo do uspeha. Kao i ostale devojke, verujem da je ovo tek početak, da ćemo biti još bolje i uigranije, pogotovu kada čelni ljudi kluba su najavili velike ambicije i kada je ženska ekipa u pitanju, rekla je Tamara Gavrilović, jedna od članica šampionskog tima Ekonomca.
Foto: Z.Lazarević / Grad Kragujevac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *