Site icon Infozija

Otpušteni radnici kragujevačkog Vodovoda: Moguć i štrajk glađu

“Jutros smo obavešteni da su nam ugovori o PP poslovima raskinuti. Uprava JKP “Vodovod i kanalizacija” u Kragujevcu je odlučila da problem reši tako što će iskoristiti Staljinov model: nema čoveka – nema problema”, kaže jedan od štrajkača Filip Čejović, komentarišući najnovija dešavanja u ovom preduzeću.

Štrajkače su jutros pozvali iz agencije preko koje su zaposleni da je JKP raskinula ugovore, odnosno da su svi zaposleni dobili otkaz.
Čejović napominje da je ponašanje agencije “čudno” jer su kada je trebalo da se ugovori produže dolazili i na teren da pronađu zaposlene i overe potrebnu dokumentaciju.

“Sve što je direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” sinoć rekao gostujući na lokalnoj televiziji jednostavno je čista neistina. U svakom segmentu”, tvrdi Čejović i dodaje da je grupa štrajkača konsultovala advokata i da će, paralelno sa ostalim aktivnostima, preduzeti i sve pravne korake kako bi zaštitili svoje interese.

Podsećamo 17 zaposlenih u kragujevačkom JKP “Vodovod i kanalizacija” stupilo je juče u štrajk zbog, kako su istakli, nehumanih odnosa prema zaposlenima na najtežim poslovima čiji su ugovori u statusu pribremeno-poberenih poslova. Oni su zahtevali pravo na odmor, pravo na korišćenje bolovanja i prijem u radni odnos koji im se duže vreme obećava.

Exit mobile version