dalibor-jekić

Narodni poslanik iz Kragujevca u Skupštini Srbije Dalibor Jekić oštro je osudio otkaze zaposlenima u štrajku u JKP “Vodovod i kanalizacija”

On u saopštenju koje je danas uputio medijima tvrdi da su “otkazi u Vodovodu demonstracija sile i da je ovakvom odlukom direktor ovog JKP Nebojša Jakovljević sedamnaestoro štrajkača i njihove porodice ostavio bez mesečnih primanja.

“Dati otkaz radnicima koji su tri godine radili najteže poslove u kanalima samo zato što su se usudili da traže svoja prava pokazatelj je da danas u Kragujevcu i Srbiji radnici nemaju nikakva prava i da ih institucije države ne štite”.

Jekić navodi da “nije nikakva tajna da se u Kragujevcu najviše ucenjuju radnici koji su zaposleni na takozvanim privremenim poslovima, preko agencija i na “određeno vreme”.

“Ovde je apsolutno jasno da je strpljenje radnika kojima su verovatno obećana zaposlenja došao kraj i da je čaša žuči prelivena”, zaključuje u saopštenju za medije povodom otkaza štrajkačima u JKP “Vodovod i kanalizacija”, narodni poslanik u Skupštini Srbije Dalibor Jekić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *