Aleksandar Ćurčić (43) privatnim biznisom bavi se nepunih deset godina. Za to vreme ovaj Kragujevčanin uspeo je da za svoje proizvode obezbedi inostrano tržište. Tako kotlovi i peći na pelet ali i niz drugih proizvoda svoj put iz centralnog grada Šumadije završavaju u domovima i preduzećima širom Evrope.

Aleksandar, poreklom iz sela Drača, rešio je da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne tamo gde je saznao da je potrebno – Odeljenju neurohirurgije kragujevačkog UKC.

Za novac koji zarađuje kaže da nema neku posebnu vrednost ako se ne troši, a trošiti treba pametno.
“Nije poenta u tome da se novac samo zarađuje, važno je i znati gde ga, kada i kako valja potrošiti. Od direktora kragujevačke neurohirurgije saznao sam da tamo ima pozicija koje “škripe” i rešio da pomognem”, kaže osnivač i suvlasnik kompanije WKG koji je za zaposlene na ovom odeljenju donirao radne uniforme.

Kaže i da to nije kraj.
“Naredne nedelje trebalo bi da stigne oko 40 bolesničkih posteljina sa ćebadima za pacijente. Time se će jedan deo problema koji imaju na ovom odeljenju biti u najmanju ruku ublažen. U dogovoru sa nadležnima trudiću se da obezbedim šta je još u mojoj moći”, kaže ovaj humani čovek koji se u velikoj meri posvetio i rešavanju tekućih problema rodnog sela – Drače.

Tamo, pored svega što je uradio, a uradio je mnogo, želi da organizuje obnovu seoskog doma.

Fudbalski klub i teren već je doveo na nivo koji retko gde može da se vidi. Kaže međutim da je to druga tema i nastavlja…

“Humanitarni rad ne bi trebalo da se reklamira ali moja ideja da ovo objavimo potiče iz želje da eventualno podstaknem još nekoga da uradi slično. Što više nas koji možemo da pomognemo to i uradi, uslovi će u svim segmentima društva biti bolji. U bolnicama leže naši roditelji, prijatelji, komšije… Ko zna i svakoga od nas šta u budućnosti čeka. Ovo što ja radim nije pomoć, ovo je investicija. Mišljenja sam da koliko god da čovek potroši na humanitarni rad zapravo umnožava ličnu zaradu – onu duhovnu o kojoj neopravdano gotovo da uopšte ne vodimo računa”, zaključuje Aleksandar Ćurčić uz poziv Kragujevčanima da, koliko i kako mogu, pomognu razvoj lokalne zajednice u bilo kom segmentu gde prepoznaju da nešto mogu da učine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *