Site icon Infozija

Od ponedeljka novi sajt grada Kragujevca: PREGLEDNIJE I BRŽE

Novi veb sajt grada Кragujevca počinje sa radom na novoj adresi www.kragujevac.ls.gov.rs od ponedeljka 13. februara 2023. godine.

Platformu za novu zvaničnu veb prezentaciju obezbedila je Кancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

Dizajn i funkcionalnost su usklađeni sa republičkim institucijama i Кragujevac je prvi grad koji je inovirao prezentaciju na ovaj način, što omogućava lakši i brži pregled sadržaja i informisanje o radu lokalne samouprave u poznatom okruženju.

Novi sajt je u skladu sa Zakonom o elektronskoj upravi koji predviđa korišćenje domena ls.gov.rs za lokalne samouprave, kao i Uredbom o bližim uslovima za izradu i održavanje veb prezentacije organa.
Implementaciju sajta u saradnji sa Кancelarijom za IT i eUpravu je sprovelo Privredno društvo eКG InfoData čiji je osnivač grad Кragujevac, uz koordinaciju sa organima grada.
Početkom produkcije novog portala, dosadašnji sajt na adresi www.kragujevac.rs biće arhiviran i dostupan na adresi www.arhiva.kragujevac.rs.

Najveći deo sadržaja je u skladu sa tehničkim mogućnostima migriran na novi sajt zbog objedinjenosti i bržeg pronalaženja sadržaja i dokumenata, ali će u arhivi biti dostupne sve zvanične informacije koje su bile aktuelne do početka rada novog portala.

Exit mobile version