Novi veb sajt grada Кragujevca počinje sa radom na novoj adresi www.kragujevac.ls.gov.rs od ponedeljka 13. februara 2023. godine.

Platformu za novu zvaničnu veb prezentaciju obezbedila je Кancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

Dizajn i funkcionalnost su usklađeni sa republičkim institucijama i Кragujevac je prvi grad koji je inovirao prezentaciju na ovaj način, što omogućava lakši i brži pregled sadržaja i informisanje o radu lokalne samouprave u poznatom okruženju.

Novi sajt je u skladu sa Zakonom o elektronskoj upravi koji predviđa korišćenje domena ls.gov.rs za lokalne samouprave, kao i Uredbom o bližim uslovima za izradu i održavanje veb prezentacije organa.
Implementaciju sajta u saradnji sa Кancelarijom za IT i eUpravu je sprovelo Privredno društvo eКG InfoData čiji je osnivač grad Кragujevac, uz koordinaciju sa organima grada.
Početkom produkcije novog portala, dosadašnji sajt na adresi www.kragujevac.rs biće arhiviran i dostupan na adresi www.arhiva.kragujevac.rs.

Najveći deo sadržaja je u skladu sa tehničkim mogućnostima migriran na novi sajt zbog objedinjenosti i bržeg pronalaženja sadržaja i dokumenata, ali će u arhivi biti dostupne sve zvanične informacije koje su bile aktuelne do početka rada novog portala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *