Site icon Infozija

U nedelju novi protest u Kragujevcu: “PRAVDA ZA NIKOLINU” – UHAPSITE VOZAČA UBICU

pravda za nikolinu i decu stradalu u saobraćaju

U nedelju, 5. februara, simbolično u 5 do 12 na uglu ulica I Šumadijske brigade i Bulevar Kraljice Marije (kod bivše Plaze) biće održan četvrti protestni skup – “Pravda za Nikolinu”.
Skup organizuju roditelji i prijatelji tragično nastradale Nikoline Janković (12).
Nikolina je, podsećamo, oborena na pešačkom prelazu na mestu protesta. Vinovnik tragedije Vladan K. (70) pušten je da se brani sa slobode nakon 48 sati zadržavanja.
Sa skupa će biti upućen apel da se Vladan K. vrati u pritvor zbog težine počinjenog dela i odsustva empatije, nepružanja pomoći na licu mesta, razultata testova sa mesta udesa i ogromnog uznemirenja javnosti, pogotovo zbog blizine dve škole od mesta tragedije.


Namera je i podizanje kolektivne svesti o blagim kaznama koje se u praksi izriču počiniocima teških dela sa fatalnim ishodom kao i da se izvrši pritisak na nadležne da se značajno pooštri kaznena politika u ovakvim slučajevima.
Pored roditelja Nikoline Janković, na skupu će govoriti i drugi roditelji dece nastradale na sličan način iz ostalih gradova Srbije.
Želeći da probude pažnju javnosti organizatori su pokrenuli i peticiju koja je dostupna na adresi:
https://www.peticije.online/pravda_za_nikolinu
Peticiju je do sada potpisalo više od 14.000 građana koji traže pooštravanje kaznenih mera za počinioce najtežih krivičnih dela u saobraćaju.

Exit mobile version