Ujedinjeni granski sindikat “Nezavisnost” zakazao je protest u Beogradu za 10.decembar.
Protest će biti održan ispred zgrade Vlade Republike Srbije, a slogan pod kojim će se sindikalci obratiti građanima je “Javni sektor – za veće plate i dostojanstvo profesije”.
“Sledeći svoje principe i vrednosti za koje se zalažemo, okupićemo se 10.decembra, na “Međunarodni dan ljudskih prava” kako bi smo izrazili nezadovoljstvo našim položajem u društvu, uslovima rada i platama koje dobijamo za svoj odgovoran posao”, stoji u pozivu sindikalcima.

UGS “Nezavisnost” zahteva povećanje plata za 25 posto za zaposlene u javnom sektoru “bez diskriminacije” jer su, kako kažu u ovom sindikatu:
“Za nas važni i zaposleni u zdravstvu, obrazovanju, pošti, državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, pravosuđu, policiji, vojsci, javnim medijskim servisima, ustanovama kulture, komunalnim delatnostima, saobraćaju, telekomunikacijama, socijalnoj zaštiti, predškolskim ustanovama…”
UGS “Nezavisnost” zahtevaće u Beogradu i “Bezbedne uslove rada za sve i zaštitu od svih oblika nasilja”.
Sindikalci iz UGS “Nazavisnost” tražiće i topli obrok i regres za “ceo javni sektor”.
Zahtevaju i da se poštuju kolektivni ugovori.
“Da se ne stidimo svojih plata već da se njima ponosimo kao što se ponosimo poslom koji radimo”, kažu sindikalci pozivajući na protest.
Dodaju i da su im zahtevi realni…
“Naši zahtevi su realni i u interesu su, kako radnika i sindikata, tako i države Srbije u kojoj živimo, plaćamo poreze i doprinose, školujemo decu ubeđujući ih da odrastaju u zemlji u kojoj ima smisla živeti”.
UGS se, u pozivu na protest, zahvaljuje i kolegama iz privatnog sektora…
“Zahvaljujemo se i kolegama iz privatnog sektora za njihovu podršku i solidarnost kao što ćemo i mi, zaposleni u javnom sektoru uvek podržati njihove zahteve i borbu” kažu u UGS “Nezavisnost” pozivajući na protest zakazan za 10.decemabar u 12 časova ispred zgrade Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *