Site icon Infozija

Šah klub Radnički Kragujevac: Dobio novu opremu od 100.000 dinara

“Uručenjem nove opreme kragujevačkom Šah klubu Radnički želimo da podržimo i neprofitne, amaterske sportove kao i školski sport i time motivišemo decu i mlade da se vrate ovom sportu kako bi razvijali veštine i sposobnosti koje nosi ova igra”, rekao je prilikom posete i uručenja opreme, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

-Namera nam je da sportovima koji su u nekom periodu bili zapostavljeni vratimo stari sjaj i siguran sam da to neće biti brzo ali ćemo to učiniti najpre motivisanjem mladih da se zainteresuju za ovu misaonu igru. Kragujevac je nekada bio veliko ime u srpskom šahu i kragujevački šahisti su ostvarivali velike rezultate. Pored opreme, u planu nam je da u budućem periodu i prostorije kluba, u koje se decenijama nije ulagalo, adekvatno uredimo, rekao je Stevović.

Šahovska oprema u vrednosti od sto hiljada dinara obezbeđena je preko Sportskog saveza grada.

-U klubu imamo trinaest kompleta i svaka pomoć nam je dobrodošla kako bismo mogli da uključimo veći broj mladih i vratimo ugled našeg kluba. Kragujevac bio jedan od tri centra gde su se održavali ekipni i pojedinačni turniri na kojima su igrala velika imena srpskog šaha, kazao je Mladen Nikolić član Šah kluba Radnički i istakao da je Nikola Radovanović, sekretar kluba igra na državnom prvenstvu i u klubu očekuju da ostvari dobre rezultate.

Iz Šahovskog saveza Šumadije su podsetili da je Grad Kragujevac ove godine u okviru Dana grada, bio pokrovitelj turnira ’’Đurđevdanski trofej’’ na kom je učestvovalo oko 70 takmičara iz gradova Srbije, a tom prilikom uručeni su i digitalni šahovski satovi.

Exit mobile version