Site icon Infozija

Reke u Kragujevcu za sada miruju, nema opasnosti od poplava

Za sada nema naznaka da bi na teritoriji grada Кragujevca moglo doći do izlivanja vodotokova prvog ili drugog reda, izjavio je za Radio televiziju Кragujevac načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragoš Radovanović.

Situacija je pod kontrolom, a sva javna i komunalna preduzeća nalaze se u stanju pripravnosti za vanrednu odbranu od poplava.

Iako je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na velike količine padavina za teritoriju cele Srbije, kiša koja u Кragujevcu pada od juče nije uslovila povećanje vodostaja.

Za sada ne postoji rizik od izlivanja vodotokova, reke su u svojim koritima, a sva gradska javna i komunalna preduzeća su u stanju pripravnosti za odbranu od poplava.

Sva mehanizacija koja može da se koristi u situacijama odbrane od poplava je proverena i spremna za delovanje.

Takođe, lokalna samouprava je u ovoj godini izdvojila osam miliona dinara za preventivno čišćenje i uređenje kritičnih tačaka vodotokova drugog reda, kao što su Bresnički potok i reka Ždraljica.

U Кragujevcu su tokom 2018. godine zabeležena veća izlivanja komunalnih voda, kao i u junu 2019. kada je usled obilnih padavina oštećena komunalna infrastruktura i lična imovina građana u kragujevačkim naseljima.

Exit mobile version