U subotu, 5. novembra u rumunskoj prestonici Bukureštu održaće se Evropsko prvenstvo u tekvondou. Prijavljeno je 167 takmičara iz 23 zemlje.

Iz kragujevačkog tekvondo kluba “Broj 1” u reprezentaciji Srbije su dva takmičara, blizanci Aleksa i Milan Ilić. Oni će se boriti protiv najboljih vršnjaka, uzrasta 2011 – 2013 godišta.

Aleksa i Milan su pred polazak na put izjavili da se na turniru, pored medalja, bore pre svega za Srbiju i svoj rodni Kragujevac.
Njihov trener i osnivač najtrofejnijeg tekvondo kluba u Šumadiji, Radomir Berbatović kaže da u sportu, posebno borilačkom, kada su deca u pitanju ne sme da bude bilo kakvih očekivanja.
“Dečaci su utrenirani maksimalno, spremni su u svakom pogledu. Ostaje međutim uvek faktor sportske sreće i ranjiva dečja psihologija. Motivacije svakako ne manjka”, kaže trener, inače dvostruki evropski i svetski vicešampion u karateu i od nedavno prvak Balkana u kategoriji veterana, verujući u svoje pulene.
“Kada bi podrška šire zajednice i grada bila veća, svakako bi i rezultati bili bolji. Borimo se kako najbolje umemo sa onim što imamo. No, doćiće valjda i neko bolje vreme”, veruje Berbatović.

Zanimljivo je da, dok se kragujevačke tekvondo nade spremaju na put ka Rumuniji, njihov otac, proslavljeni sportista Goran Ilić osvojio je 6. mesto na svetskom šampionatu u Bodi bildingu u Španiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *