Odmah pustiti grejanje 

Ako se odmah ne pusti grejanje uslediće rafikalizacija protesta, poručeno je sa protesta oko 200 Kragujevčana nezadovoljnih odlaganjem grejne sezone.

Okupili su se na poziv više političkih stranaka, kojima već danima, kako kažu stižu pritužbe Kragujevčana, zbog odlaganja grejne sezone.

Pošto više obraćanja kragujevačkoj “Energetici” i čelnicima grada nisu urodili plodom, okupili su se večeras na mirnom protestu u centru grada.

Građani, među kojima su penzioneri, roditelji sa malom decom, traže, da se makar ujutru i uveče pusti grejanje, jer je u stanovima hladno, bez obzira na spoljnu temperaturu.

Protive se odluci gradskog veća, koje je pomerilo početak grejne sezone, koja, kako kažu, po zakonu počinje 15. oktobra.

Zbog hladnih domova, mnogi kažu uključuju grejalice, klima uredjaje i na taj način, troši se više električne energije.

Gradski odbornik i narodni poslanik koalicije Moramo, Nikola Nešić ispred organizacionog odbora ističe, da to nije politički protest, već borba za prava građana i da ako “Energetika” koja greje oko 22.000 domova u Kragujevcu, odmah ne pusti grejanje, od ponedeljka će radikalizovati proteste i tražiti razgovore sa čelnicima grada i toplane.

Sinoć se saopštenjem, oglasila i “Energetika” uz obećanje da će grejanje u Kragujevcu početi 28. oktobra.

Inače, Gradsko veće, na sednici od 14. oktobra, dalo je saglasnost da se odloži početak grejne sezone u Kragujevcu, najkasnije do 1. novembra tekuće godine.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *